۳ حالت نورسنجی در دوربین های امروزه

این مقاله در ادامه مقاله قبلی در خصوص ابلاغ اطلاعات کامل در مورد نورسنج ها عکاسی صنعتی می باشد ، همانطور که در مقاله قبلی نگارنده این محتوا به آن اشاره نمود یکی از عوامل بسیار مهم و ضروری در ایجاد یک فریم عکس تبلیغاتی از یک محصول و یک سوژه تبلیغاتی داشتن نور مناسب بر روی محصول و یا سوژه می باشد .

امروزه عکاسان حرفه ای این صنعت با استفاده از نورسنج ها میزان نور در صحنه عکاسی را اندازه گیری نموده تا بتوانند با استفاده از المان های نور پردازی میزان نور مناسب را تنظیم و تولید نمایند.

اگر بخواهیم یک تعریف علمی از نورسنجی داشته باشیم باید بگوییم که عکاس صنعتی با توجه به اندازه نوری که به سنسورهای دوربین دیجیتال مورد استفاده اش برخورد می نماید ، شاتر و دریچه دوربین خود را انتخاب نموده و نور موجود در صحنه را به ثبات می رساند ، لازم به ذکر است که سرعت شاتر در رابطه معکوس با دریچه دوربین می باشد به بیانی دیگر اگر دریچه دوربین باز باشد باید از سرعت بالای شاتر استفاده نمود اما اگر عکاسی در شرایطی انجام شود که میزان نور مورد نیاز کم باشد باید عکاس صنعتی و عکاس تبلیغاتی به صورت کاملا معکوس عمل کند ، یعنی دریچه را کوچک و سرعت شاتر پایین آورده شود تا به وضعیت متعادل در نورسنجی برسد ؛

همانطور که می دانید هر دوربین عکاسی یک نورسنج داخلی در خود دارد که به صورت اوتوماتیک نور موجود در صحنه عکاسی را اندازه گیری نموده و نوردهی متناسب با اندازه بدست آمده را تنظیم می نماید .

حالت های متداول نورسنجی در دوربین های عکاسی صنعتی به صورت زیر می باشد

  • حالت اول نورسنجی در دوربین های امروزه نورسنجی نقطه ای می باشد ، نور سنجی نقطه ای یا SPOT METERING یعنی اندازه گیری نور در حاشیه نقطه فکوس دوربین
  • حالت دوم نورسنجی در دوربین های امروزه نورسنجی ماتریسی یا MATRIX METERING می باشد ، این حالت ، وضعیت پیش فرض در بیشتر دوربین ها برای نورسنجی است، در این وضعیت دوربین برای سنجش نور ، کل کادر را به ۵ ناحیه مختلف تقسیم می کند و پس از آن کلیه رنگ های سفید و سیاه بکار رفته در آن فریم را بررسی نموده و به دنبال مکان فکوس می گردد و ناحیه یافته شده را بیشتر مورد اهمیت قرار می دهد .
  • حالت سوم نورسنجی در دوربین های امروزه یا CENTER-WEIGHTEDمی باشد ، نورسنجی با تمرکز مرکزی می باشد ، عکاسان حرفه ای بیستر از این حالت دوربین های خود در مواقعی که سوژه مورد نظر در مرکز کادر وجود دارد استفاده می کنند.

برای دریافت و آموزش عکاسی صنعتی و استفاده درست از ابزار آلات عکاسی صنعتی و عکاسی تبلیغاتی با آتلیه عکاسی طراحان برتر همراه باشید . همچنین کلیه صاحبان کارخانه ها و شرکت های بازرگانی می توانند برای دریافت خدمات عکاسی صنعتی و عکاسی تبلیغاتی ، طراحی کاتالوگ ، طراحی بروشور ، طراحی سایت و بهینه سازی و کلیه خدمات تبلیغاتی با طراحان برتر از طریق شماره تلفن های ۷۷۱۳۵۱۲۷-۰۲۱ با ما تماس حاصل نمایند.

مطالب مرتبط