طراحی گرافیک مجانی شد! (قسمت اول)

هنر گرافیک و طراحی گرافیک از قبیل اوراق اداری – کاتالوگ تابلوهای شهری و بیلبورد ها از دو منظر می‌تواند مدیران را به هدف‌های خود نزدیک نماید:

  1. از نظر هنری
  2. از نظر کانال رسانه‌ای

یک پیام تبلیغاتی ، در یک کمپین تبلیغاتی تشکیل شده از صحبت‌های بین دو فرد – تفکر و دیگر عوامل که عمدتا بسیار پیچیده هستند که تنها دو عنصر هنری و رسانه‌ای قدرت آن را خواهد داشت که هدف مورد نظر را جذب خود نماید. اما حال در این مقاله به بررسی انواع هنر گرافیک می‌پردازیم.

کار طراحی گرافیک به سه نوع تقسیم شده است:

  1. گرافیک هنری که خود خامترین و هنری ترین نوع گرافیک است.
  2. گرافیک طراحی شده برای تبلیغات
  3. گرافیک طراحی شده برای اطلاع رسانی و مباحث هنری برای روشن شدن مطلب به یک مثال بسنده خواهیم کرد.

به عنوان مثال ما یک نمایشگاه هنری- یک مسابقه ورزشی و یا یک گالری هنر را با استفاده از یک طراحی گرافیکی به یک خبر تبدیل می کنیم و این مخاطبان هستند که با این خبر تحت تاثیر قرار می‌گیرند. در یک طراحی گرافیکی با اضافه شدن ابعاد هنری کار را به اثر هنری تبدیل می‌نماید که نه تنها بر ذهن مخاطب تاثیر می‌گذارد بلکه قلب مخاطب نیز به تسخیر طرح و اثر در می‌آید.گرافیک - طراحان برتر-طراحی روی دیوار

اما گرافیک طراحی شده برای تبلیغات از واجبات یک طرح شمرده می‌شود پس باید همه المان‌های تصویر از جمله خط، عکس و …. به شکلی ساماندهی شود که مخاطب را تحت تاثیر خود قرار دهد. در این نوع گرافیک تبلیغاتی همه وجوه به گونه‌ای روی کاغذ می‌آید که جذابیت آن بی شک دل مخاطب را در گرو خود در خواهد آورد.

در گرافیک مخصوص تبلیغات که می‌تواند یک ساندویچ یا یک نوشابه چنان به شکل اغراق آمیزی آمیخته شود که مخاطب نتواند خود را از آن جدا کند و گردن‌ها به سمت اثر کج خواهد شد. حال رسالت یک اثر تبلیغاتی و یا طراحی گرافیکی اینجا به پایان می‌رسد و نباید پیش از این وسواس به خرج داد و اثر را از یک عنصر شناختی و تبلیغاتی به یک اثر هنری تبدیل نمود.

گاهی اوقات یک اثر تبلیغاتی می‌تواند حاوی شعارهای تبلیغاتی باشد که این عنصر باید به گونه‌ای در اثر تبلیغی دیده شود که حداقل در ایران دشوار است. زیرا علاوه بر محدودیت‌های اساسی داخلی ما به درک مفهوم از سوی مخاطب نیز رو به رو هستیم. مخاطب باید از درک بیان‌های فلسفی، استعارات، هنر تاریخ، درک اجتماعی را داشته باشد و همه اینها در کل بررسی آنها نیز تاثیر‌گذار می باشد بنابراین گرافیک یک ابزار قدرتمند در انتقال دانش و اخبار است و در صورت استفاده مناسب از آن می‌توان برای حل مسائل- اطلاع‌رسانی‌ها فرهنگ‌سازی و دیگر مسائل از آن بهره برد.

مطالب مرتبط