۱۰ اصل از اصول طراحی لوگو

لوگو نشان تجاری هر شرکتی است که بر روی رسانه های تبلیغاتی مختلف آن دیده می شود . به عبارتی دیگر لوگو به سازمان هویت می بخشد و شرکت به وسیله آن شناخته می شود .

تصویر لوگو باید خلاقانه و بیانگر مفهومی خاص باشد ، به طوری که ارزش سازمان را ارتقا بخشد . برای مثال لوگوی شرکت فروش رایانه باید بر مبنای لوازم جانبی آن مانند مانیتور و یا ماوس طراحی گردد .

همچنین لازم است طرح لوگو خاص و منحصر به فرد باشد ، به این معنا که شبیه به لوگوی شرکت و یا سازمان دیگری نباشد . در ادامه به اصول طراحی یک لوگوی ایده آل و حرفه ای اشاره می گردد :

اصل اول : طرح لوگو باید بیانگر فعالیت و زمینه کاری شرکت و سازمان باشد . ضمنا نباید بیش از حد قابل فهم باشد که در یک نگاه قابل تشخیص باشد ، به عبارتی دیگر لوگو باید اندکی پیچیده و مفهومی باشد . برای مثال یک دندانپزشک نباید از طرح دندان برای لوگوی خود استفاده نماید.

اصل دوم: در طراحی لوگو لازم نیست که از تمام قوانین و قواعد پیروی نمود ، جهت ایجاد پیچیدگی لازم است برخی از قوانین معمول شکسته شود و طرحی بدیع ایجاد گردد . از هر عنصری که به بیان مفهوم کمک نماید می توان استفاده نمود . حتی اگر کمی خلاف معمول باشد . مثلا استفاده از تصویر یک سگ در داخل گربه می تواند به خوبی در ذهن بیننده نقش بندد .

اصل سوم : لوگو باید به گونه ای طراحی گردد که مشتری انتظار آن را دارد ، به عبارت دیگر طراح نباید نظرات شخصی خود را در طرح پیاده نماید ، بلکه او باید بداند که اغلب مشتریان تنها به وسیله لوگو باید به ماهیت شرکت پی ببرند ، پس لازم است طراح براساس سلیقه مشتری ایده پردازی نماید. اگر یک تحقیقات بازار انجام دهید، این نتایج در طراحی های مختلف مانند طراحی و چاپ کاتالوگ کاربرد خواهد داشت.

اصل چهارم : قبل از شروع به طراحی با استفاده از رایانه ، لازم است طرح و ایده اولیه بر روی کاغذ پیاده گردد تا از ابتدای طراحی نقاط ضعف و قوت طرح خود را بهتر نشان دهند . پس از ایده پردازی اولیه بر روی کاغذ ، استفاده از رایانه جهت تکمیل طرح لوگو مناسب تر است .

اصل پنجم : طراحی لوگو نیز مانند سایر امور طراحی نیاز به برنامه ریزی دارد . قبل از شروع به طراحی لوگو باید برنامه ریزی صورت گیرد تا طراحی نهایی در زمان مشخص و تعیین شده تحویل گردد .

اصل ششم : در طراحی لوگو علاوه بر ابداع طرح های بکر و تازه ، لازم است که بر روی تمایلات و گرایشات شخصی چشم پوشی گردد تا از طراحی با یک سلیقه خاص جلوگیری گردد .

اصل هفتم : رنگ آمیزی لوگو آخرین مرحله از طراحی است . در طراحی لوگو باید از طراحی ساده و تک رنگ آغاز و در انتهای طراحی آن را رنگ آمیزی نمود . استفاده از رنگ های متنوع در طراحی لوگو باعث در هم ریختگی و شلوغی طرح می گردد . اگر لوگو شما ساده است ، طراحی کاتالوگ می تواند تنوع رنگ بیشتری داشته باشد.

اصل هشتم : از استفاده آیتم های غیرمتناسب و نامربوط خودداری گردد . برای مثال استفاده از طرح های کمدی و طنز برای لوگوی وکیل و یا موسسه حقوقی نامناسب و زننده است .

اصل نهم : لوگو با طراحی ساده ، بهتر و واضح تر در ذهن مخاطب نقش می گیرد . برای مثال هیچ گاه لوگوی کمپانی نایک به علت سادگی از ذهن کسی فراموش نمی گردد . این کاری است که یک طراح حرفه ای لوگو باید به خوبی از آن استفاده نماید .

اصل دهم : به علت فضای اندک یک لوگو ، نمی توان اطلاعات کامل را به طور واضح در آن قرار داد . از این رو لازم است ویژگی های خاص یک لوگو توسط طراح آن برای یک بار به صورت کامل شرح داده شود تا تمام ابعاد آن مورد بررسی قرار گیرد .

علاوه بر رعایت اصول ذکر شده ، باید به نکات دیگری جهت طراحی یک لوگوی حرفه ای توجه گردد . در ادامه مقاله به مهم ترین آنها اشاره گردیده است :

خاص بودن لوگو :

لوگو باید به گونه ای طراحی گردد که قدرت حضور در بازار هدف را داشته باشد و به راحتی توسط بینندگان هدف تشخیص داده شود . عدم استفاده از تصاویر و علامت های عمومی و نشان های تکراری در لوگو باعث منحصر به فرد شدن آن می گردد . استفاده از تایپوگرافی ، به کار بردن خلاقیت و ایده پردازی علمی در طراحی نوشتاری علاوه بر ارتقای اعتبار لوگو ، به خاص بودن آن نیز کمک می کند . اگر بخاطر داشته باشید، این موضوع را در مورد چاپ کاتالوگ هم گفته بودیم.

منعطف بودن لوگو :

یک لوگو باید به گونه ای طراحی گردد که بدون افت هویت و هدف خود در تمام رسانه های تبلیغی قابل استفاده باشد . یک لوگوی حرفه ای ، باعث ارتقای اعتبار در وب سایت رسمی شرکت ، جذب نگاه ها بر روی تابلوهای تبلیغاتی و همچنین قابلیت چاپ با کیفیت بر روی اوراق اداری است . به عبارتی دیگر طراح باید به گونه ای لوگو را طراحی نماید که با انتقال لوگو بر روی رسانه های تبلیغاتی مختلف ، کیفیت طراحی آن کاهش نیابد و باعث جذب اعتماد مخاطبان گردد .

سادگی لوگو :

یک لوگوی ساده از اثربخشی بیشتری برخوردار است . غالبا ساده ترین طرح ها ، تاثیرگذارترین و ماندگارترین طرح ها هستند . استفاده از افکت های اضافی ، اشکال و متن های غیرضروری و اندازه نامناسب فونت ها از ارزش لوگو می کاهد .

ماندگاری لوگو :

لوگو باید به گونه ای طراحی گردد که تاریخ اعتبار نداشته باشد . این به آن معناست که در طراحی یک لوگوی حرفه ای نباید به فرهنگ مرسوم زمان حال و مد روز تمرکز نمود ؛ بلکه باید بر مبنای ساختاری باشد که با گذشت زمان زیبایی خود را حفظ کند و به خوبی ماهیت سازمان را بیان نماید .

مفهوم بودن لوگو :

همانطور که در بالا بیان شد ، بهتر است لوگو به طور غیرمستقیم مفهوم محصول و خدمات شرکت را نشان دهد . اما این بدان معنی نیست که با دیدن لوگو ، مفهومی از آن به بیننده الهام نگردد . لوگو یک شرکت باید بر روی مخاطب تاثیرگذار باشد تا در ذهن آن نقش بندد . لوگوی پیچیده و نامفهوم و بدون معنا به سرعت فراموش می گردد .

اغلب مشتریان به لوگو شرکت ها توجه زیادی می کنند ؛ چرا که یک لوگوی حرفه ای و ایده آل بر ارزش محصولات و سازمان می افزاید . گاهی این ارزش به جذاب ترین نکته برای مشتریان تبدیل می شود . از این رو لوگوی حرفه ای در تمام جوانب بر روی شرکت ها تاثیرگذار هستند .

مطالب مرتبط